Terug naar overzicht

Plaatsing centrale verwarming

-


Ben je aan het verbouwen? Een vraag die dan altijd opduikt, is: hoe ga je het huis verwarmen? Eerst en vooral moet je dan kiezen voor een losstaand verwarmingstoestel in elke ruimte, of voor centrale verwarming (cv). Beide systemen hebben voor- en nadelen!

Centrale verwarming: kenmerken

De warmte wordt centraal op één plaats geproduceerd, en wordt daarna doorheen het hele huis getransporteerd. De stookolie of het gas komt dus ook maar op één plaats binnen, en je hebt maar één schoorsteen nodig om de verbrandingsgassen af te voeren. De warmte geraakt tot in de andere kamers via een warmtedrager (water of lucht) in buizen. Ten slotte heb je in elke kamer een radiator nodig, of een convector. Of de warmte kan zich in elke kamer verspreiden via de muren of de vloer. De temperatuur regel je met een thermostaat, een buitenvoeler, en/of thermostatische kranen (voor elke ruimte apart).

Afbeelding van Plaatsing centrale verwarming Afbeelding van Plaatsing centrale verwarming Afbeelding van Plaatsing centrale verwarming Afbeelding van Plaatsing centrale verwarming


2 FAST 4 U